Βοήθεια - Αναζήτηση - Μέλη - Ημερολόγιο
Πλήρης Προβολή: Σαλαμανδρα με την κοκκινη κοιλια
Ερπετά - Reptilesalonica Forums > Θέματα για Ερπετά > Αμφίβια
Stefoserpent
Τι ξερετε , για αυτη τη σαλαμανδρα; Ποσα χρονια ζει; Ποσο μεγαλη γινεται; Τι τρωει; ( γρυλους κτλ ε;;; ) Ποσο μεγαλο τερραριο χρειαζεται για δυο σαλαμανδρες ; Ποσο για τεσσερις ; Μπορειτε να μου δειξετε φωτογραφις απο τερραριο για σαλαμανδρα; Τι εξοπλισμο χρειαζεται;;;; think.gif think.gif

ΟΥΦ!! Πολλα ρωταω ε ;;;;; w00t.gif
Zilathak
Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου βρίσκονται εδώ thumbup.gif
Stefoserpent
Χιλια ευχαριστω Zithalak , να σαι καλα hug.gif hug.gif laugh.gif

Οι μονες αποριες που εχω ειναι:

Ποσο μεγαλο τερραριο θελω για δυο σαλαμανδρες και ποσο μεγαλο για τεσσερις;

Υπαρχει ανταγωνισμος μεταξυ των αρσενικων;( αν βαλω δυο αρσενικα μαζι θα μαλωνουν; )

Πως ξεχωριζεις το φυλλο τους;

Μπορω να τις χειριζομαι; Εξημερωνονται;

Τελος , αξιζει να παρω ή τσαμπα κοπος;

banghead.gif banghead.gif banghead.gif banghead.gif banghead.gif banghead.gif
mavros17
QUOTE (Stefoserpent @ 1 Apr 2007, 23:31 PM) *
;
;( ; )
;
; ;
;
banghead.gif banghead.gif banghead.gif banghead.gif banghead.gif banghead.gif
Housing
When deciding on and setting up the enclosure for your FBN it is important to take into account that most of these newts are primarily aquatic though a few will spend a great deal of time on land. The greater the body of water you provide the less chance there is that waste toxins will build up to harmful levels between cleanings.
For 1 or 2 Fire Bellied Newts a 10 gallon (37.85 liter) aquarium is sufficient. For 3-5 a 20 gallon (75.71 liter) aquarium should be considered a minimum.
What ever size aquarium you choose it is important that you have a tight fitting screened lid to prevent escapes.

Sexing: Males have more swollen cloaca, and when in breeding condition they develop a purplish sheen to their tails. Females are often plumper when viewed from above.
Sexing: In general, Males tend to be smaller, thinner, have a larger tail fin & shorter tail, and a more pronounced anal/genital area; females are usually bigger, fatter, more box-shaped with a longer, thinner tail

care sheet1 care sheet2 care sheet3 care sheet4
Εγώ θα πρότεινα να έκανες ένα googling πρώτα απ όλα wink.gif
Stefoserpent
Ευχαριστω πολυ mavros17! hug.gif Μαλλον θα παρω σαλαμανδρες yeah.gif yeah.gif yeah.gif \

Ομως δεν καταλαβα το μεγεθος του τερραριου που χρειαζονται. Ποιες ειναι οι διαστασεις ενος τερραριου 10 γαλονων;;

Ειναι ωραια αμφιβια!!! laugh.gif
mavros17
10 γαλόνια (usa gal) = 45 λίτρα
20=90

το ψιλοστανταρ 10αρι γαλ ειναι κάτι ανάλογο με το κλασικό 54αρακι 60χ30χ30. μείων τον αερα πάνω, μείων το χαλίκι-διακόσμηση πέφτεις πιο χαμηλά στα αληθινά λίτρα
leothefrogman
Φροντισε να εχεις πολλες κρυψωνες μεσα και εξω απο το νερο. biggrin.gif smartass.gif smartass.gif smartass.gif
mavros17
QUOTE (Stefoserpent @ 2 Apr 2007, 22:19 PM) *
Πολυ δουλεια εχει ενα ενυδρειο!! Εαν δεν ασχολιθω καθολου με βιολογια νερου και απλα τοποθετησω ενα φιλτρο νερου για να ειναι το νερο καθαρο πειραζει;
Ότι φαίνετε καθαρό δεν είναι απαραίτητα καθαρό (ότι λάμπει δεν είναι χρυσάφι κτλ )

Εαν βαλω χαλικι κατω χρειαζεται κατι αλλο εκτος απο φιλτρο;
Όπως έχω πει σε άλλο μου ποστ, το χαλίκι μπορεί να βοηθήσει αν ακολουθήσεις κάποιες διαδικασίες. Αλλιώς μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ .

Μηπως θα μπορουσες να μου γραψεις τι εξοπλισμο θα χρειαστω για τις σαλαμανδρες;;
ολα είναι σχετικά. πρώτα αποφασίζεις τι διαστάσεις ενυδρείο-paladarium θα έχεις, πόσο πληθυσμό θα έχεις, πόσα καθαρά λίτρα νερού, κ σε τι επίπεδο είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις να φτάσεις τις συνθήκες.

Αρα δεν μπορώ να πω κάτι αν δεν έχεις κάποια δεδομένα για να συζητήσουμε πάνω σε αυτά.
Stefoserpent
Σκοπευω να παρω 2 σαλαμανδρες , εχω ενα ενυδρειο 35χ30χ30 , δεν ξερω , ειναι αρκετο; Θα βαλω νερο σε υψος 10-15 εκ , αρα ο ογκος του νερου θα ειναι 35χ30χ15 μειον ενα μικρο ποσο , για το κομματι στεριας που θα βαλω. wacko.gif Για τις συνθηκες που θελω να εχω , δεν ξερω ακριβως , εχω μπερδευτει με ολα αυτα για τα βακτηρια και την αμμωνια... banghead.gif banghead.gif
Το μονο που ξερω σιγουρα ειναι πως δεν θελω να καταξοδευτω , οποτε ψαχνω μια οικονομικη λυση , αν αυτο λεει κατι...... unsure.gif
mavros17
QUOTE (Stefoserpent @ 4 Apr 2007, 09:47 AM) *
Σκοπευω να παρω 2 σαλαμανδρες , εχω ενα ενυδρειο 35χ30χ30 , δεν ξερω , ειναι αρκετο; Θα βαλω νερο σε υψος 10-15 εκ , αρα ο ογκος του νερου θα ειναι 35χ30χ15 μειον ενα μικρο ποσο , για το κομματι στεριας που θα βαλω.
Αν έψαξες λίγο για care sheets (τουλάχιστον αυτά που σου εδωσα πιο πάνω links), όλα λένε πως για 2 newts θέλεις το λιγότερο 40+ λίτρα.
οπότε τα 10-15 στη περίπτωση σου είναι λίγα ..
εως βάρβαρα λίγα...
αν ψάξεις μπορεί να βρείς κάποιο care sheet που να λέει για λιγότερα λίτρα. (το πιο πιθανο σε κανενα care sheet απο κανένα αμερικανάκι). αλλα απο τη στιγμη που ο πιο πολύς κόσμος μιλάει για περισότερα λίτρα ... μη πιαστείς απο κάτι τέτοιο σαν δικαιολογία ...
για βιολογία σε τόσα λίτρα ούτε συζήτηση.όσα πιο πολλά λίτρα έχεις τόσο πιο εύκολα είναι όλα στη βιολογία κ στη χημεία.

Αφού το έχεις πάρει απόφαση να πάρεις newts γιατί δε κάνεις μόνος σου ένα μεγαλούτσικο tank? δεν είναι δύσκολο.
5 τζάμια θα κολλήσεις. κ αν είναι για newts μπορείς να κολήσεις κ τζάμια ωστε να κάνεις επίπεδα και να "βγάλεις στεριά".
ή στη μία πλευράΚλικ για προβολή του Συνημμένου
ή στη μία γωνίαΚλικ για προβολή του Συνημμένου
τα σχέδια είναι απλά για να πάρεις μια ιδέα τι λέω για τα επίπεδα..

μια καλή ιδέα είναι κάτι τέτοιο . βγάζοντας το κόστος του θερμαντικού (υπολογίζω 10-βαριά20€) πέφτεις πιό κάτω..
φτιάχνεις επίπεδα, βγάζεις στεριά, κ ακόμα να γεμίσεις στους 25-30 πόντους τη στάθμη, τα 2 newts θα είναι βασιλιάδες thumbup.gif
Stefoserpent
Ευχαριστω πολυ mavros17!! hug.gif Οποτε θα φτιαξω ενα παρομοιο τερραριο και ενταξει...

Το μονο που μενει να ρωτησω ειναι , χρειαζονται λαμπα UVA-UVB , ή ειναι περιττη;;; Θερμαντικη λαμπα δε χρειαζεται ε ;;;;

Και παλι ευχαριστω. Οταν βρω χωρο θα παρω τις σαλαμανδρες.. thumbup.gif
mavros17
QUOTE (Stefoserpent @ 4 Apr 2007, 14:35 PM) *
Το μονο που μενει να ρωτησω ειναι , χρειαζονται λαμπα UVA-UVB , ή ειναι περιττη;;; Θερμαντικη λαμπα δε χρειαζεται ε ;;;;
Αυτά τα hug.gif με τρομάζουν ώρες ώρες.. tongue.gif

Απ όσο θυμάμαι δεν έχω δεί κάπου αναφορά για λαμπα UVA-UVB , ψάξε στα care shets..
κ απο τη στιγμή που θέλουν σχεικά χαμηλές θερμοκρασίες, δε νομιζω να θεσ κ σποτ..
κ αν έχεις σε κάποια περίπτωση πτώση (πχ το χειμώνα) νομίζω πωσ είναι καλίτερο να βάλεις έναν θερμοστάτη για το νερό,παρά κάτι σε λάμπα.
mavros17
Stefoserpent , Κοίτα τι μπορεί να γίνει σε ένα tank 60x30x30.Κλικ για προβολή του Συνημμένου

Τι χρησιμοποιήθηκε :

Tank 60x30x30
(mini) Tank 25x15x15
3 ρίζες mopani
1 φίλτρο αέρος(+αεραντλία)
1 εσωτερικό φίλτρο
θερμοστάτης (νερού)
θερμόμετρο

χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια .. confused02.gif confused.gif ( crazy.gif οκ, sorry)

το μικρό tank έχει μπει «ξαπλωτό» κ πάνω του μια ρίζα για να δημιουργη8εί «στεριά»
μία άλλη ρίζα κάνει την ανηφόρα προς τη στεριά.
κ η τρίτη είναι όρθια κ βγαίνει ένα μικρό μέρος έξω από το νερό.
Το ύψος του νερού είναι στους 23-24 πόντους.

ένα σκαρίφημαΚλικ για προβολή του Συνημμένου
σκαρίφημα κάτοψης – προβολή στεριάς Κλικ για προβολή του Συνημμένου
«στεριά» 1Κλικ για προβολή του ΣυνημμένουΚλικ για προβολή του Συνημμένου
«στεριά» 2Κλικ για προβολή του Συνημμένου
στο άμεσο μέλλον θα μπούνε κ φυτά (αληθινά κ μόνο!)
.. κ φυσικά .... newts …
ΥΓ όποιος δυσανασχετήσει με την ποιότητα των φωτογραφιών μπορεί να μου ζητήσει τη δ/νση μου για να μου αποστείλει μια κυριλέ φωτογραφική μηχανή. Κ σε μια handycam δε θα έλεγα όχι πάντως tongue.gif
admin
QUOTE (mavros17 @ 6 Apr 2007, 00:45 AM) *
Stefoserpent , Κοίτα τι μπορεί να γίνει σε ένα tank 60x30x30.Κλικ για προβολή του Συνημμένου

Μπορεί να γίνει μια θολούρα... blink.gif
Δε φαίνεται καθαρά dude. sad.gif

Διόρθωση:
ΥΓ όποιος δυσανασχετήσει με την ποιότητα των φωτογραφιών μπορεί να μου ζητήσει τη δ/νση μου για να μου αποστείλει μια κυριλέ φωτογραφική μηχανή. Κ σε μια handycam δε θα έλεγα όχι πάντως tongue.gif

Άργησα αλλά το είδα... blush.gif
mavros17
QUOTE (admin @ 6 Apr 2007, 14:44 PM) *
Μπορεί να γίνει μια θολούρα...
Δε φαίνεται καθαρά dude.

Έχουμε νικητή λοιπόν
Ο Admin κέρδισε τη δ/νση μου
whistling.gif
mavros17
Στο παραπάνω "θολό" set up προστέθηκαν σήμερα:
Anubias barteri var. nana ........pic
Anubias barteri var. caladiifolia ........pic
Microsorum pteropus ........... pic
Limnophila aquatica ............. pic....pic
κ 2 πιτσιρίκια cynops pyrrogaster (fire belly newts)

Φωτογραφίες δε βάζω για ευνόητους λόγους tongue.gif
Stefoserpent
Mavros17 , δικο σου ειναι το ενυδρειο της '' φωτογραφιας '' ( πλακα κανω ) whistling.gif whistling.gif blink.gif
mavros17
QUOTE (Stefoserpent @ 7 Apr 2007, 09:02 AM) *
Mavros17 , δικο σου ειναι το ενυδρειο της '' φωτογραφιας '' ( πλακα κανω ) whistling.gif whistling.gif blink.gif

yeap
mavros17
κάποιες photos της γνωστής ποιότητας .. whistling.gif
Κλικ για προβολή του ΣυνημμένουΚλικ για προβολή του ΣυνημμένουΚλικ για προβολή του Συνημμένου

Κλικ για προβολή του ΣυνημμένουΚλικ για προβολή του Συνημμένου wink.gif

Έχει γίνει ήδη η πρώτη μεγάλη αλλαγή νερού (1/2)
Ίσως να υπάρχουν κάποια προβληματάκια με τη τροφή, αλλά τις επόμενες μέρες θα γίνουν διάφορες δοκιμές με τροφές για χελώνες και με κατεψυγμένο bloodworm…
admin
QUOTE (mavros17 @ 6 Apr 2007, 15:00 PM) *

Έχουμε νικητή λοιπόν
Ο Admin κέρδισε τη δ/νση μου
whistling.gif

ναι αλλά...η φωτογραφική που έχω βγάζει χειρότερες φωτογραφίες από αυτές που δημοσιεύτηκαν... nana.gif
Chris
wink.gif Γειά σας...!!

Φαίνεται όμορφο το ενυδρείο σου...Απλά μια ερώτηση..Τι φωτισμό έχεις..?

Τα φυτά που έχεις δεν είναι και πολύ δίσκολα, αλλά λογικά θα θέλουν κάποιο λίπασμα για να διατηρούνατι πράσινα κια υγιη... wink.gif
mavros17
QUOTE (Chris @ 10 Apr 2007, 22:13 PM) *
Φαίνεται όμορφο το ενυδρείο σου...Απλά μια ερώτηση..Τι φωτισμό έχεις..?

Τα φυτά που έχεις δεν είναι και πολύ δίσκολα, αλλά λογικά θα θέλουν κάποιο λίπασμα για να διατηρούνατι πράσινα κια υγιη... wink.gif
Από φωτισμό υπάρχει μόνο μία sylvania GRO LUX 45cm 15Watt. ( εδώ το φάσμα της συγκεκριμένης λάμπας.)
Είναι οι κλασικές «βιολετί» λάμπες φθορισμού γνωστές κ ως φωτοσύνθεσης..

Τα φυτά είναι από τα πιο εύκολα που υπάρχουν. Ειδικά οι απαιτήσεις των δύο anubias αλλά κ του microsorum pteropus είναι πολύ χαμηλές τόσο σε φωτισμό όσο κ στα όρια των συνθηκών που χρειάζονται κ είναι αργής ανάπτυξης. Κ τα τρία αυτά φυτά παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά από τα φύλα τους κ όχι από τις ρίζες τους. Για αυτά θα τους προσθέτω πολύ μικρές ποσότητες από flourish(seachem), ferrogan fluid (brustmann), tropiflora (waterlife), floreal+iod (aqua medic) k plantamin (tetra).
Όσο για το limnophila aquatica το οποίο είναι γρήγορης ανάπτυξης έχει λίγο πιο υψιλές απαιτήσεις. Αν κ φοβάμαι πως δε θα τη βγάλει λόγο της χαμηλής γενικής σκληρότητας(GH) που θέλει (δεν είμαι διατεθειμένος να κατεβάσω την GH , ούτε με χημικά (φοβάμαι για τα newts), αλλά ούτε κ με προσθήκη απιονισμένου στις αλλαγές. Το νερό της Θεσσαλονίκης είναι πολύ ψιλό ph κ πολύ υψηλή γενική σκληρότητα, οπότε ίσως να μείνουν μόνο οι ανούμπιες κ το μικροσορουμ..) . Αν επιβιώσει πάντως κάποια στιγμή θα μπούνε ταμπλέτες tetra crypto κοντά στις ρίζες του.
Ίσως κάποια στιγμή να προσθέσω co2(με τον DIY τρόπο της ζάχαρης κ της μαγιάς) για λίπανση, αλλά νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο.
Η αλήθεια είναι πάντως πως τα τρία πρώτα φυτά μπορούν να συντηρηθούν χωρίς καμία λίπανση κ χωρίς ιδιαίτερο φωτισμό
Stefoserpent
Τελικα θελει απιστευτη δουλεια μια σαλανδρα , δεν αξιζει!!
Chris
[quote name='Stefoserpent' date='11 Apr 2007, 02:27 AM' post='18935']
[/quote/]

οχι βρε, πολύ όμορφες οι σαλαμάνδρες και πιστευω ότι είναι πολύ ωραίες.. Μακάρι να είχα και εγώ 2 να βάλω στο ενυδρείο μου.. wink.gif

mauros17 δεν είναι ανάγκη να φτιάξεις diy co2, μπορείς να αγοράσεις ταμπλέτες και να βάζεις που και που..wink.gif
mavros17
QUOTE (Stefoserpent @ 11 Apr 2007, 01:27 AM) *
Ότι έχω κάνει δεν είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις. μπορείς να κρατήσεις FBN κ σε πολύ πιο απλό set up
Βέβαια πάντα υπάρχει η λύση του λούτρινου .
Με λίγο ψάξιμο ίσως βρεθεί κ με μπαταρία

QUOTE (chris @ 11 Apr 2007, 02:27 AM) *
mauros17 δεν είναι ανάγκη να φτιάξεις diy co2, μπορείς να αγοράσεις ταμπλέτες και να βάζεις που και που..
Το Co2 καλό είναι να διαχέεται καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας κ όxι για κάποιες ώρες τη βδομαδα. Κ το diy είναι πολύ απλό.1-2 μπουκάλια με ζάχαρη κ μαγιά, ένας κουβάς με νερό(κ μέσα τα μπουκάλια) κ ένας θερμοστάτης συνδεμένος στον χρονοδιακόπτη του φωτισμού κ είσαι έτοιμος wink.gif
Chris
QUOTE (mavros17 @ 11 Apr 2007, 12:04 PM) *
Ότι έχω κάνει δεν είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις. μπορείς να κρατήσεις FBN κ σε πολύ πιο απλό set up

Το Co2 καλό είναι να διαχέεται καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας κ όxι για κάποιες ώρες τη βδομαδα. Κ το diy είναι πολύ απλό.1-2 μπουκάλια με ζάχαρη κ μαγιά, ένας κουβάς με νερό(κ μέσα τα μπουκάλια) κ ένας θερμοστάτης συνδεμένος στον χρονοδιακόπτη του φωτισμού κ είσαι έτοιμος wink.gif

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/CO2.htm biggrin.gif wink.gif
Stefoserpent
QUOTE (mavros17 @ 11 Apr 2007, 12:04 PM) *

Μακαρι να βρισκα ρομποτ-σαλαμανδρες.. nana.gif nana.gif nana.gif

Παντως , με ολη αυτη την δουλεια που θελουν οι σαλαμανδρες + τα εξοδα βγαινει πολλη δουλεια.

Μακαρι να ειχα τον χωρο και τα χρηματα για να στεγαζα σαλαμανδρες.....

Παντως , χωρις παρεξηγηση , με τα ιδια λεφτα που θα δωσω για τις σαλαμανδρες ( full εξοπλισμος ) , θα μπορουσα να εχω δυο φιδια!! Οποτε μαλλον θα περιμενουν οι newts.

Ηταν μια καλη ευκαιρια ομως να μαθω πολλα και για αυτο το ζωο. Σε ευχαριστω πολυ Mavros 17 !! thumbup.gif thumbup.gif
mavros17
QUOTE (Stefoserpent @ 20 Apr 2007, 23:57 PM) *
Παντως , χωρις παρεξηγηση , με τα ιδια λεφτα που θα δωσω για τις σαλαμανδρες ( full εξοπλισμος ) , θα μπορουσα να εχω δυο φιδια!!
Το κόστος απόκτησης newts κ του εξοπλισμού είναι τραγικά μικρό.
Το ίδιο συμβαίνει κ στη συντήρηση τους.
Ένα tank χρειάζεσαι βασικά. Άντε να βάλεις κ κανένα φιλτράκι.
Ούτε λάμπες χρειάζεσαι, ούτε θέρμανση.
Μη κοιτάς το πώς έχω κάνει εγώ το set up. Απλά βγάζω το βίτσιο μου με τα φυτεμένα ενυδρεία κ απλά έτυχε να υπάρχει στην άκρη αρκετός εξοπλισμός.
Stefoserpent
Α , ενταξει , αφου το κοστος ειναι τοσο μικρο , οπως λες , τοτε θα το ξανασκεφτω για σαλαμανδρες thumbup.gif

Το μεγαλο και αιωνιο προβλημα μου ειναι ο χωρος.... banghead.gif banghead.gif banghead.gif

Αλλιως θα επερνα καμια 5αδα newts. blush.gif blush.gif

Απλα ειδα το δικο σου tank και απελπιστηκα!! Αλλα αν δεν χρειαζονται ολα αυτα , τοτε ενταξει tongue.gif tongue.gif
mavros17
Μερικές σημερινές φωτογραφίες από τα FBN (σε ελαφρώς καλύτερη ποιότητα). nana.gif

wink.gif
admin
με γειά την καινούργια φωτογραφική.. mscool.gif
bolko
Μαύρε 17, έχεις σαλαμάνδρες; Πολύ ωραίο και φυσικό είναι το περιβάλλον τους. Έχει και πολλά πράγματα μέσα για να κρύβονται. Και αρκετό χόρτο.

Η γνώμη μου είναι ότι για τα αμφίβια ένα σύνθετο και φυσικό setup (με πολλά φυτά, διάφορα επίπεδα, πέτρες, χώμα, ξύλα κ.ά.) είναι καλύτερο από ένα απλό. Δεν είναι και βασιλικοί πύθωνες. . Και όποιος δε θέλει να διατηρεί ένα σύνθετο, τεχνητό οικοσύστημα, εκτός από τα ρομπότ, υπάρχει και η εικονική πραγματικότητα.

Για το κατέβασμα της σκληρότητας του νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τύρφη.

για λίπασμα μπορεί να προστεθει μέσα στο νερό μικρή ποσότητα compost.
mavros17
ΠΑΡΑΘΕΣΗ (admin @ 7 Jul 2008, 00:59 AM) *
με γειά την καινούργια φωτογραφική.. mscool.gif
Μπαααα, δεν έγινα φωτογραφική … απο κινητό είναι οι photos πάλι… blush.gif

ΠΑΡΑΘΕΣΗ (aberante @ 7 Jul 2008, 01:22 AM) *
Και όποιος δε θέλει να διατηρεί ένα σύνθετο, τεχνητό οικοσύστημα, εκτός από τα ρομπότ, υπάρχει και η εικονική πραγματικότητα.
confused02.gif banghead.gif confused02.gif

Για το κατέβασμα της σκληρότητας του νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τύρφη.
Το βασικό αποτέλεσμα φιλτραρίσματος του νερού με τύρφη (σε εξωτερικό φίλτρο με κάνιστρο υλικών) είναι η πτώση του PH λόγο των χουμικών οξέων που απελευθερώνει σταδιακά η τύρφη. Για το κατέβασμα της σκληρότητας υπάρχουν άλλοι, πιο αποδοτικοί τρόποι..

για λίπασμα μπορεί να προστεθει μέσα στο νερό μικρή ποσότητα compost.
Υπάρχουν ειδικά λιπάσματα για φυτά ενυδρείου τα οποία έχουν τα απαραίτητα μέταλλα κ ιχνοστοιχεία. Σε ένα ενυδρείο τα οργανικά είναι αρκετά από την τροφή κ τα περιττώματα των κατοίκων του. Η αύξηση αυτών μόνο άσχημες συνέπειες φέρνει σε ένα τέτοιο κλειστό σύστημα.

hammer_smash.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please κλικ εδώ.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.